Пт
29.03.2024
09:55

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Divas, andreiko  
СПІДВЕЙ-ФОРУМ » ЗМАГАННЯ, РЕЗУЛЬТАТИ, ГОНЩИКИ... » Гонщики » Вічна пам'ять Ігорю Марко
Вічна пам'ять Ігорю Марко
DarkLightДата: Пт, 13.04.2007, 10:12 | Повідомлення # 151
Сеньйор
Група: Перевірені
Повідомлень: 230
Репутація: 4
Статус: Offline
Ну я надеюсь хоть заезд памяти Марка проведут на первой гонке, не говоря уже о том, что можно и целую гонку!

Умереть ради, но не из-за . . .
 
serseruyДата: Пт, 13.04.2007, 22:22 | Повідомлення # 152
Юніор 125
Група: Перевірені
Повідомлень: 7
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote
Divas, Саме краще булоб написати лист звернення, щщоб стадыон назвали на Честь нашого Ігоря Марка. Але які люди в ТСОУ всі прекрасно знають
Це було б дуже чудово!!! А на рахунок ТСОУ-100% правий..... angry


Speedway THE BEST
 
Lost_SoulДата: Нд, 15.04.2007, 00:19 | Повідомлення # 153
Юніор 125
Група: Перевірені
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Offline
...маленькое художество Великому Игорю...
Прикріплення: 81094335.jpg (167.0 Kb)
 
brotherДата: Пн, 16.04.2007, 11:59 | Повідомлення # 154
Юніор 125
Група: Перевірені
Повідомлень: 66
Репутація: 3
Статус: Offline
Quote (Lost_Soul)
..маленькое художество Великому Игорю...

респект. сам малював?
 
Lost_SoulДата: Вт, 07.08.2007, 22:15 | Повідомлення # 155
Юніор 125
Група: Перевірені
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (brother)
Quote (Lost_Soul)
..маленькое художество Великому Игорю...

респект. сам малював?

ДЯКУЮ!!! я, листок та олівці smile

Добавлено (07.08.2007, 22:09)
---------------------------------------------
Дякую, що знову відкрили цю тему!!!
Щиро ДЯКУЮ!!!

Добавлено (07.08.2007, 22:15)
---------------------------------------------
Я не рахую себе поетом, але... це було написано від щирого серця...

Игорю Марку

Остановилась жизнь,
он шаг от нас ступил.
это был роковой миг,
когда кто-то его убил.

вираж за виражом,
старт и финиш.
удар в сердце ножем,
в его смерти себя винишь.

ведь он был всем,
по жизни гонщиком.
и его белый шлем
опустили вниз за гробом.

и его бледные губы
были сжаты в улыбке его.
скозь крепко сжаты зубы
разносился плач мира сего.

все у гроба стояли,
с уважением смотрели на него.
даже мужчины рыдали,
они потеряли друга своего.

понесли гроб по дороге
от старта сделать круг.
а я стояла на пороге,
я чувствовала его дух.

жена и дочь молчали,
дочь смотрела на отца.
они за ним жутко скучали,
казалось, что горю нет конца.

плач и стон на треке
разносился, разбивая тишь.
как арабы на Мекке,
вместо арабов мы лишь.

поклоны и слезы - ему,
цветы и портреты лежат.
"как тебе это самому?
смотри, эти люди ради тебя стоят!"

кто-то пьяный в толпе
крикнул: "Маруся! Вставай!"
прости его в вышине,
прости нас и от жизни отдыхай.

даже двигатели молчат,
тишь, и ты молчишь...
лишь вороны кричат.
и через минуту вновь тишь.

все плаут, гонщики те,
кто уважал тебя.
все кланяются тебе,
я кланяясь за себя.

Игорь, память вечна!
я буду помнить о тебе!
ты ведь часть меня,
я говорю это и себе.

крик душ:"не забудем!"
и закрытая крышка гроба.
помнить тебя будем!
и вечно любить тебя!

P.S.: вибачте, якщо це все занадто....

 
АлександрДата: Пн, 20.08.2007, 01:05 | Повідомлення # 156
Юніор 125
Група: Користувачі
Повідомлень: 24
Репутація: 0
Статус: Offline
http://www.gazeta.rv.ua/?n=10415

Марка вшанують, а про Сурхаєва забули?

N 539 від 16.08.2007

Дружина загиблого колишнього спідвеїста Віктора Сурхаєва (на фото) вважає неетичним проводити гонку-меморіал імені гонщика Ігоря Марка, який, можливо, причетний до загибелі її чоловіка.
Досьє
Ігор Марко (1965-2006)
Народився 1965 року в м. Червоноград на Львівщині. Його досягнення в спідвеї пов’язані з рівненським “Сигналом”. Він тричі ставав чемпіоном Радянського Союзу в командному заліку (1985-87 рр.). У 1986 р. завоював титул чемпіона Радянського Союзу в особистому заліку серед юніорів, став володарем Кубка соціалістичних країн та чемпіоном Європи серед юніорів (на той момент ЧЄ мав статус світового). Неодноразовий фіналіст континентальних фіналів чемпіонату світу. У командній першості Росії виступав за команди Владивостока, Тольятті, Салавата, Даугавпілса, Рівного.
Віктор Сурхаєв (1956-2006)
Вихованець ферганської школи спідвею, у рівненську команду “Сигнал” він прийшов у 1981 р. Триразовий чемпіон СРСР в командному заліку (1985-1987 рр.). Триразовий фіналіст особистого чемпіонату СРСР (1980-1982 рр.), переможець півфіналу особистого чемпіонату СРСР у 1982 р . Неодноразовий фіналіст особистого чемпіонату СРСР з мотогонок на довгому треку з 1979 по 1989 рр. Фіналіст особистого чемпіонату СРСР серед юніорів (1979 р.).
У червні минулого року в автокатастрофі загинув титулований спідвеїст радянських часів, ветеран рівненської команди “Сигнал” Віктор Сурхаєв. Тоді за кермом авто був ще один гонщик — Ігор Марко, який отримав численні травми. Після трагедії гонщики та рівненські функціонери спідвею пообіцяли дружині Сурхаєва вшанувати його пам’ять гонкою-меморіалом, яка так і не відбулася. У листопаді через нез’ясовані досі обставини отримав тяжкі травми голови вже Ігор Марко. Але гонку-меморіал все-таки влаштують, щоправда, для останнього.
Під час товариської зустрічі рівненського “Урагана” з даугавпілським “Локомотивом” коментатор гонки повідомив, що у вересні відбудеться гонка-вшанування пам’яті Ігоря Марка. Саме ця новина змусила Ніну Сурхаєву звернутися до редакції.
— Того дня (9 червня — авт.) Ігор заїхав за моїм чоловіком і потягнув його на зустріч зі спонсорами, — згадує пані Ніна. — Віктор на той час професійним спортом уже не займався, але залюбки допомагав спідвеїстам, не відмовив й знову... Швиденько привів себе у порядок, бо якраз ремонтував машину, та сів у авто Ігоря. А за кілька десятків секунд їхня машина зіштовхнулися з іншою. Це сталося на моїх очах.
Дружина гонщика розповіла, що місяць тому міська прокуратура передала справу по ДТП до суду.
— Мене спочатку не хотіли визнати потерпілою, я значилась у справі як свідок, — продовжує вона. — Не допускали до жодних документів. А у січні справу взагалі хотіли закрити, але я домоглася перегляду. Була шокована тим, що у висновках судмедекспертизи вказали, нібито Віктор помер власною смертю від захворювання.
Зі слів Ніни Сурхаєвої, їй вдалося добитись повторної медичної експертизи, вже у Волинській області, яка й встановила, що спортсмен загинув від травм, отриманих внаслідок ДТП. Також жінка розповіла, що через кілька місяців після трагедії організатори змагань мали намір вшанувати пам’ять її чоловіка гонкою-меморіалом.
— Тоді до мене підходили і представники рівненського осередку мотоспорту, і гонщики, і організатори змагань та цікавилися, як я ставлюся до такої ініціативи. У вересні минулого року гонку запланували, але в її організаторів не виявилося коштів. Тоді мені сказали, що вона відбудеться у наступному році, і... забули про нас. Віктор був трикратним чемпіоном Радянського Союзу, п’ятикратним чемпіоном України зі спідвею. Він стільки зробив для розвитку цього спорту у Рівному! А тепер про нього забули, натомість вшановуватимуть людину, яка, можливо, причетна до його смерті. Поки суд не довів протилежного, проводити цю гонку неетично і просто не по-людськи.
Пані Ніна зауважила, що Віктор був першим радянським спортсменом, який самотужки уклав закордонний контракт — у 1990 році з німецьким клубом “Вольфслаке”. Потім він отримав важку політравму під час індивідуальних заїздів, встигнувши перед цим заробити стільки пунктів, що його найближчий суперник мусив протягом трьох гонок “доганяти”. Відновлення після лікування було досить болючим і тривалим, але це не завадило гонщику у 1993-му стати... чемпіоном уже Федеративної Республіки Німеччина в складі команди “Ольхінг”. Завершив спідвейну кар’єру він в 1994 році.
Коментарі
Віталій Маслов, старший слідчий прокуратури міста Рівного:
— За висновками прокуратури, Ігор Марко дійсно порушив правила безпеки дорожнього руху, внаслідок чого сталася автокатастрофа, в якій загинув Сурхаєв. Були свідки події, проводилися неодноразові перевірки. У першому висновку судмедекспертизи дійсно було вказано, що гонщик загинув внаслідок хвороби. При повторній експертизі, яку проводили у Луцьку на прохання вдови Сурхаєва, фахівці дали інший висновок. Вони вказали, що чоловік загинув внаслідок отриманих травм, які характерні для ДТП.
Григорій Хлиновський, старший інструктор Рівненського обласного мотоциклетного спортивно-технічного клубу:
— Рішення про гонку-меморіал прийняла Федерація мотоциклетного спорту України. Обговорювали це питання і в її обласному осередку. Ми вважаємо, що Марко заслуговує на вшанування: він був чемпіоном Європи, зробив неоціненний внесок у відродження спідвею в Рівному. Організація кожної гонки вимагає 25-27 тисяч гривень, тому доводиться вибирати. Частина коштів, які будуть зібрані в результаті змагань, передадуть сім’ї Ігоря Марка.
Сергій Кричильський, голова Рівненського обласного осередку Федерації мотоциклетного спорту України:
— Ігор Марко був чемпіоном Європи серед юніорів. Його досягнення й досі не може повторити жоден спортсмен на території колишнього Союзу. Крім того, юніорський чемпіонат Європи 1986 року, де він став переможцем, мав статус світового. Вшанувати пам’ять Марка гонкою-меморіалом було спільною ініціативою ветеранів мотоспорту, спідвеїстів та звичайних вболівальників. Представники обласного осередку звернулися до ФМСУ, яка підтримала цей задум. Гонка запланована на осінь і називатиметься ”Меморіал пам’яті чемпіона Європи Ігоря Марка”. Ці змагання матимуть міжнародний статус та відбудуться під егідою ФМУ. Що стосується Сурхаєва та інших спідвеїстів, які пішли з життя, то про них ніхто не забув. Ми шукаємо шляхи, як вшанувати пам’ять про них та їхні досягнення.
Ірина Марко, вдова Ігоря Марка:
— Я й не знала, що на честь Сурхаєва теж була запланована гонка. Що стосується меморіалу пам’яті мого чоловіка, то він мав би відбутися після того, як мине рік після його смерті... Я навіть не знаю, чи справді доречно проводити гонку саме зараз.
Марина ПОПОВА

Ваше мнение

Повідомлення відредагував Александр - Пн, 20.08.2007, 01:06
 
GrayДата: Пн, 20.08.2007, 11:32 | Повідомлення # 157
Сеньйор
Група: Администраторы
Повідомлень: 283
Репутація: 4
Статус: Offline
Самым этичным в данной ситуации, на мой взгляд, является такой выход: вдовы гонщиков сами выбирают людей, которым они доверяют организацию гонку (если они хотят её проводить), согласовывают и назначают дату, очерчивают круг гонщиков, которых они бы хотели пригласить, может даже кого-то приглашают лично, устанавливают цены на билеты. Организаторы гонки выступают только исполнителями воли и желаний жён гонщиков. В любом другом случае не избежать всякой "гнили", сплетен и слухов...
А то, что пишут в этой статье про то, что кто-то "планирует" какие-то гонки-меориалы, что кто-то с кем-то советуется, что кто-то поддержал эту идею - это бред. Полнейший, особенно слова Кричильского.


Из лесу вышел Кондратий, мой друг
Сразу хватил его одноименный недуг
 
CoreyДата: Вт, 02.10.2007, 17:44 | Повідомлення # 158
Юніор 125
Група: Перевірені
Повідомлень: 11
Репутація: 0
Статус: Offline
прочитала всі повідомлення від першої сторінки... я знаю, як це боляче, коли близька людина уходить з життя і знаю, як це, коли розчаровуєшся у своїх надіях. Віра і надія ніколи не підводять, але вони не в силах змінити долю людини. я думаю Ігор дивиться на нас і радіє тому, що його не забувають. Справжні фанати будуть пам"ятати його все життя.....

Страшно не впасти, страшно не підвестись...
 
AngelДата: Сб, 17.11.2007, 23:35 | Повідомлення # 159
Юніор
Група: Перевірені
Повідомлень: 197
Репутація: 4
Статус: Offline
Пройшов вже рік, але таке відчуття що все це сталося недавно. Ніяк не віриться, хоча вже рік як мусить повіритись. Здається, що ось заїзд наступний, вийде Ігор і як завжди переможе! Ми його пам'ятаємо чемпіоном, переможцем...як завжди найкращим

Speedway is ever living
 
Gomon17Дата: Нд, 18.11.2007, 10:50 | Повідомлення # 160
Чемпіон
Група: Користувачі
Повідомлень: 341
Репутація: 3
Статус: Offline
Так, здається , що він живий, але коли усвідомлюєш гірку правду, то геть трусити починає!!!!Він був найкращим і таким залишиться!Ігоре, ти завжди в ниших серцях!!!!!!! cry cry cry

Зізнатися у своїй неправоті – це стати розумнішим ніж був до цього.
 
СПІДВЕЙ-ФОРУМ » ЗМАГАННЯ, РЕЗУЛЬТАТИ, ГОНЩИКИ... » Гонщики » Вічна пам'ять Ігорю Марко
Пошук: