Пт
26.04.2024
19:19
ВХІД
Категорії
Польська ліга [116]
Міжнародні змагання [248]
Українські змагання [127]
Російська ліга [110]
Тренування [21]
Льодовий спідвей [7]
Гонщики [134]

Статистика

Всього он-лайн: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0
Пошук
Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів новин

Головна » 2019 » Липень » 3 » Мотор Люблін - Зелена Гура
02:34
Мотор Люблін - Зелена Гура

30 червня 2019 року в Любліні в рамках 10-го туру місцеві «козли» приймали «мікі-маусів» з Зеленої Гури.  Гості приїхали на цю зустріч «з ножем під горлом», не маючи права на поразку, яка б перекреслила їм усі надії на потрапляння в плей-офф Екстраліги. Для господарів, які ведуть боротьбу за збереження прописки в лізі, матч також був з розряду надважливих.

 

Зайвим буде нагадувати в черговий раз, що гонка викликала в місті шалений ажіотаж. Люблін жив і живе спідвеєм, і ті емоції, які вирують до, під час та після матчів неможливо описати словами, це потрібно відчути і пережити на власному досвіді. До речі, саме напередодні гонки з Зеленою Гурою з’явилася інформація про те, що до кінця 2021 року в Любліні має з’явитися сучасний стадіон для мотоциклетних видів спорту. Мер міста на всю Польщу озвучив амбітний план по його побудові за два роки: «Якщо ми маємо найкращих вболівальників, то вони заслуговують на найкращий стадіон. І ми побудуємо його для них!  За два роки в Любліні буде стадіон, яким можна буде пишатися!».

Отже, як ми вже писали, гості після двох поспіль поразок в Любліні їхали гонку з розряду «пан або пропав». Їх менеджер Адам Скурніцькі не скривав, що чергова втрата пунктів його клубу може вилитися в його відставку одразу після матчу. Господарі після виїзного тріумфу в Торуні десь в глибині душі відчували, що вони виконали певний план-мінімум, який значно покращив їх шанси на утримання в Екстралізі на наступний сезон.

З перших заїздів відчувалося, що «миші» повністю мобілізовані, а ось у «козлів», вкотре в цьому сезоні, не було переваги свого треку. Про те, що місцеві ніяк не можуть пристосуватися до доріжки люблінського треку, писалося не один раз. І гонка з Зеленою Гурою не стала виключенням. В закритому парку після першої серії відчувалося, що для багатьох лідерів Любліна доріжка стала сюрпризом з розряду неприємних. І, якби не юніори «козлів» два Віктори: Лампарт і Трофимов, які в перших чотирьох заїздах на двох набрали вісім пунктів, то питання про переможця гонка можна було знімати з порядку денного так толком його і не розглянувши.

Подальший перебіг подій на треці вкотре довів один з прописних істин сучасного спідвею, що гонку може виграти тільки команда, а не окремі гонщики. У гостей пункти здобували усі, а господарів фактично за всіх продовжував «віддуватися» юніор Віктор Лампарт. Звісно, що за таких обставин рахунок 18:24 після 7-го заїзду на користь Зеленої Гури виглядав  цілком логічним. План порятунку матчу від менеджерів Любліна здивував багатьох: в 10-му заїзді вперше (!) на доріжці з’явився резервний гонщик «козлів» Роберт Ламберт. Випустили Ламберта в парі з росіянином Григорієм Лагутою на найсильнішого гонщика гостей Патріка Дудека. Результат? Подвійна перемога господарів 5:1 і в цьому, а потім і в наступному заїздах, яка виводить на табло нічійний рахунок 33:33. Здавалося, що це переломний момент зустрічі, які таки схилить шальки терезів на користь господарів. Але, Зелена Гура в найвідповідальніший момент гонки згадала про ніж біля горла і видала три блискучих переможних результати в трьох заключних заїздах: 5:1 і двічі 4:2. В підсумку виїзна перемога «мікі-маусів» 49:41 і додатковий бонус-пункт за перемогу над Любліним за сумою двох матчів. Мартін Вацулік з 14 пунктами і Патрік Дудек з 12 пунктами – найкращі в складі гостей. У господарів 10 пунктів набрав Григорій Лагута і                      9 згадуваний неодноразово вже в цьому репортажі Віктор Лампарт, якому не вийшла абсолютно друга частина гонки. Решта проїхала значно гірше свого домашнього рівня, чим дала для керівництва люблінського клубу велику порцію для роздумів під час місячної перерви, на яку пішла Екстраліга.

На даний час турнірна таблиця Екстраліги має такий вигляд:

1. Лешно – 22 пункти

2. Вроцлав – 17

3. Зелена Гура – 13

4. Грудзьондз – 13

5. Ченстохова – 9

6. Гожув – 8

7. Люблін – 7

8. Торунь – 3

Як бачимо, для Любліна ситуація після поразки в домашній гонці з Зеленої Гури не стала критичною. Визначальними для «козлів» стануть майбутні домашні гонки з командами, які незначно випереджають їх в турнірній таблиці, а саме з Гожувом та Ченстоховою. Саме в них і буде вирішуватися доля Любліна в цьогорічній Екстралізі.

 

 

Фото від нашого новго фото-репортера Анни.

Категория: Польська ліга | Просмотров: 1307 | Добавил: tofikrv | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]