Пт
26.04.2024
16:13
ВХІД
Категорії
Польська ліга [116]
Міжнародні змагання [248]
Українські змагання [127]
Російська ліга [110]
Тренування [21]
Льодовий спідвей [7]
Гонщики [134]

Статистика

Всього он-лайн: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0
Пошук
Календар
«  Грудень 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів новин

Головна » 2006 » Грудень » 27 » Інтерв'ю з президентом "Вибжеже Гданськ"
12:21
Інтерв'ю з президентом "Вибжеже Гданськ"

АНДРІЙ КАРПОВ ПІДПИСУЄ КОНТРАКТ ІЗ ГДАНСЬКОМ...
Віце-чемпіон Європи серед юніорів до 19 років Андрій Карпов нарешті, здається, визначився з командами, у складі яких він буде виступати в наступному сезоні. На початку грудня Андрій уклав контракт із клубом першої польської спідвейної ліги “Вибжеже” (Гданськ). “Спортивний Ярмарок” зв’язався з президентом “Вибжеже” паном Мацеєм Польни, який люб’язно погодився прокоментувати для нашої газети цю подію.

- П. Президенте, коли Ви вперше звернули увагу на Андрія Карпова і почали розглядати його як ймовірного гонщика Вашого клубу?
- Наш тренер Гжегож Дзіковські протягом майже цілого сезону спостерігав за Андрієм під час його виступів у Польщі і не тільки. Він також мав декілька розмов зі спонсором і менеджером Карпова Андрієм Порицьким. Коли в нас зірвався контракт із Пуоджуксом, ми відразу звернулися до них із конкретними пропозиціями.

- Чи можна говорити, що остання цьогорічна гонка в Гданську, на яку був запрошений Карпов, була своєрідними оглядинами перспективного українського юніора безпосередньо на гданському треці?
- Так. На цей турнір ми запросили декількох гонщиків, які розглядалися в якості потенційних новачків нашого клубу. Можна сказати, що це був своєрідний екзамен для Карпова.

- Усе ж таки, не секрет, що спочатку “Вибжеже” зупинив свій вибір на латвійському гонщикові Кястасі Пуоджуксу. Що ж завадило підписанню контракту з цим спортсменом, коли, здавалося, усе вже було вирішено?
- Наші переговори з Пуоджуксом зайшли в глухий кут, оскільки для нас був неприйнятим спосіб розрахунку з гонщиком, який запропонувала його мати. Він був, скажімо так, не зовсім зрозумілим для нас. У минулому в Гданську було дуже багато проблем, пов’язаних із фінансовими розрахунками з гонщиками. Коли ми в цьому році створювали новий клуб, то вирішили виключити в принципі такі ситуації і стати клубом, надійним для спонсорів.

- Попри не зовсім вдалий сезон, який Карпов провів у Жешуві, на українця влаштували справжнє “полювання” під час міжсезоння багато клубів Екстра та першої польської ліг. Чи важко було переконати Андрія зробити вибір на користь саме Вашого клубу?
- Мені здалося, що коли Андрій приїхав до Гданська, він переконався, що дійсно може потрапити до справжнього професійного клубу. Тому я би сказав, що наші переговори не були складними.

- У цьому сезоні в Карпова вийшла непогана співпраця з польським гонщиком Томашем Хжановським та його механіками в Жешуві. В наступному сезоні обидва гонщики знову будуть виступати разом, тепер уже в Гданську. На Ваш погляд, чи вплинув на вибір українця той факт, що спочатку з “Вибжеже” підписав контракт Хжановські?
- На мій погляд, на вибір Андрія вплинула, в першу чергу, надійність нашого клубу та можливість їздити в команді, тренером якої є Гжегож Дзіковські. Повірте мені, він уміє працювати з молоддю.

- Як відбувалося безпосереднє укладання контракту з гонщиком? Андрій приїжджав до Гданська для того, щоб поставити свій підпис?
- Усі спірні питання ми погодили з менеджером Карпова Андрієм Порицьким. А потім готовий контракт надіслали Андрієві факсом.

- Карпов буде виступати в Гданську на своїй техніці чи на техніці клубу?
- На своїй.

- Андрій має гарантовану кількість гонок у наступному сезоні за Ваш клуб?
- Ми плануємо запрошувати його на всі без винятку гонки нашої команди в лізі.

- Другим юніором Вашої команди плануєте ставити вихованця клубу чи будете шукати ще когось “на стороні”?
- Плануємо підписати контракт із ще одним сильним юніором.

- Яка подальша доля у Вашому клубі росіянина Ленара Нігматзянова, який уже перейшов до когорти дорослих гонщиків? Ви плануєте і в подальшому орендувати його?
- На даний час ми не маємо щодо цього гонщика якихось планів, але остаточно не викреслюємо його зі списку потенційних членів нашої команди на наступний сезон.

- Дякуємо Вам, п. Польни, за Ваші коментарі. Сподіваємося, що і в майбутньому ми будемо з Вашою допомогою отримувати інформацію “з перших рук” щодо виступів Андрія Карпова у Вашій команді.

Залишається лише додати, що Карпов пов’язав своє майбутнє з Гданськом на два роки. Перший рік він буде виступати за клуб на правах безоплатної оренди, оскільки має діючий контракт із клубом із Жешува, а з 2008 року автоматично стає повноправним гонщиком “Вибжеже”. Вже в другій половині січня Андрій разом зі своїми новими одноклубниками вирушає на перший підготовчий збір, на якому будуть закладатися підвалини фізичної підготовки гонщиків.

... ТА ГОТОВИЙ ВИСТУПАТИ ЗА “СПІДВЕЙ КЛУБ ТРОФИМОВ” (РІВНЕ)
Також усе йде до того, що в наступному сезоні Андрій змінить клуб і в міжнаціональній лізі.
Традиційно Карпов повертається до Рівного через рік після виступів у складі якої-небудь іншої команди. Наприклад, у 2003 році Андрій їздив за рівненський клуб, в 2004 році захищав кольори латвійського “Спідвей-Центру”, в 2005 році знову повернувся до Рівного, а в 2006 році виступав за “Лукойл” з Октябрського. Де опиниться в 2007 році надія українського спідвею? За словами президента “Спідвей Клуба Трофимов” Володимира Трофимова, цілком можливо, що знову у Рівному. Минулого тижня в нашому місті відбулася зустріч спонсора і менеджера Андрія Карпова Андрія Порицького та Володимира Трофимова, під час якої були узгоджені питання, що стосувалися переходу Карпова до лав “СКТ”. Підписання контракту очікується на початку січня 2007 року. Також, за нашою інформацією, гонщик та його спонсор активно підшукують клуб ще в одній з іноземних ліг, окрім російської і польської, оскільки прагнуть ще більше розширити географію виступів Андрія в наступному році.

Категория: Гонщики | Просмотров: 1600 | Добавил: TOFIK | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 3
3 TOFIK  
0
Вже виправив...дякую!

2 Gray  
0
Если посмотреть оригинал статьи в газете, то там фамилия Трофимов написана правильно. Поэтому, на мой взгляд, в данном случае надо винить Микрософт Ворд с его автозаменами smile
Думаю, Тофик, быстро исправит это электронную ошибку

1 fun-fan  
0
ну автор статьи, ошибиться в фамилии Трофимова: "....Андрія Порицького та Володимира Трохимова..."? или это у нас новый спидвейный функционер? wink

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]