Пт
29.03.2024
04:22
ВХІД
Категорії
Польська ліга [116]
Міжнародні змагання [248]
Українські змагання [127]
Російська ліга [110]
Тренування [21]
Льодовий спідвей [7]
Гонщики [134]

Статистика

Всього он-лайн: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0
Пошук
Календар
«  Грудень 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів новин

Головна » 2006 » Грудень » 1 » "Локомотив" у процесі становлення
16:10
"Локомотив" у процесі становлення
У Даугавпілсі створений новий спідвейний клуб, якому повернено історичну назву ЛОКОМОТИВ. В даний момент команда, ясна річ, знаходиться у стадії становлення. Люди, причетні до нового клубу, намагаються розібратися з фінансовими питаннями і сподіваються на повернення колишнього іміджу і багатих традицій.

Президентом ЛОКОМОТИВА вибраний Яніс Лачплесіс. Він керував Федерацією мотоспорту Латвії, а зараз очолює в ній трекову комісію і є заступником мера міста. Директором клубу з Даугавпілса став Валерій Шидловській. З 2001 по 2004 рік він входив до складу правління ЦЕНТРУ СПІДВЕЮ, а раніше займався трековими автогонками.

Функції головного тренера покладені на відомого у минулому гонщика Миколу Кокина. Молоддю, як і раніше, продовжить займатися Володимир Воронков. ЛОКОМОТИВ увійшов до структуру товариства Гран-прі Латвії, очолюване Володимиром Рибніковим.

Клуб з Латвії залишиться в другій польській лізі. Підписання контракту з Польським мото союзом відбудеться 5 грудня. З поверненням до Росії доведеться почекати.

Тут виконують роль і фінансові аспекти: у Польщі значно менше транспортних витрати, і труднощів з комплектуванням складу. Адже в гонках КЧР за клуб можуть виступати тільки два легіонери. До того ж в СПІДВЕЙ-ЦЕНТР в 2006 році притягувалося багато росіян, і команду Миколи Кокіна чекає зміна пріоритетів у бік власних кадрів.

Першочергове завдання - зберегти тих, хто залишився в клубі, і постаратися вирішити-таки завдання виходу в першу лігу Польщі. У ЛОКОМОТИВ привернуть всіх місцевих молодих вихованців. Але вже точно відомо, що найсильнішого з них, Кястаса Пуоджукса, в команді не буде. Він підписав контракт із СТАРТОМ з Гнезно (перша польська ліга).

Що стосується легіонерів, то вони запрошуватимуться, виходячи з бюджету. Ведуться попередні переговори приблизно з двадцятьма кандидатами з Польщі, Росії і деяких інших країн. Серед них - Григорій Лагута, що подобається вболівальникам. Також дає згоду молодий спортсмен Карліс Езергаліс. Він австралієць з латишським корінням, останнім часом виступав в нижчих англійських лігах.

Загалом і в цілому політика ЛОКОМОТИВА полягатиме в грамотному залученні гонщиків і раціональному використанні засобів. Наприклад, Микола Кокін планує на зустрічі з не сильними суперниками давати більше проявляти себе молоді. Вигоди очевидні - економія і накат найближчого резерву. Звичайно, при цьому не варто забувати про результат.

Інтерв'ю з Володимиром Рибніковим:

Попереду всіх нас, любителів спідвею, чекає цікавий сезон-2007. Що б не говорили про нинішні проблеми, що повалилися на колишню команду "Спідвей Центр", якої вже немає з такою назвою, все пізнається в різних порівняннях. У фільмі "Земля Саннікова" виконується чудова пісня, в якій є життєво важливі слова: “Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь…”

До чого, ви запитаєте, ці рядки? Так до того, що декілька десятків років тому (з 1964 року) багато прихильників спідвею, напевно, пам'ятають улюблену назву своєї команди "Локомотив", яка мала величезну спортивну славу і добрі традиції. І ось після гучного міського скандалу по фінансовій діяльності спортивного клубу "Спідвей-Центр (в особі директора Андріса Саргуна) " і міського самоврядування (одного із засновників клубу) все стає на свої місця. По одноголосному рішенню трьох сторін: міська Дума, Федерація мотоспорту Латвії і знов створений спортивний клуб "Локомотив" при тісній співпраці міської організації GRAND PRIX of Latvija (виконавчий директор Володимир Рибників) наша спідвейськая дружина не тільки збережеться, але і поповниться іншими, сильнішими гонщиками. Зустрівшись на днях з трьома зацікавленими обличчями, що одержали вердикт довіри на керівництво командою "Локомотив", можна сміливо дивитися в майбутнє нового колективу. Ось склад новоспеченого адміністративного складу: Яніс Лачплесис - президент клубу "Локомотив", Валерій Шидловській - директор клубу, Микола Кокин - старший тренер. Ці люди нестимуть "хрест" найулюбленішого в місті виду спорту - спідвею. До 1 грудня 2006 року буде ясно - в якій лізі виступить "Локомотив", і буде чітко визначений склад нашої команди. Вже сьогодні (на 16.11.2006) конкретно ясно, що для "Локомотива" буде створена могутня спортивна структура з непоганими фінансовими вкладеннями. Уболівальники спідвею можуть бути в цьому упевнені. Як сказав В.Рыбников: "За наш спідвей я спокійний!" Вірити йому можна. Його оптимізм підтримав упевненими словами і нинішній директор СК "Локомотив" Валерій Шидловській:

- Йде широкий пошук класних гонщиків для виступу за наш клуб. Географія пошуку обширна - до самої Австралії. Конкретні люди повинні допомогти нам вирішити великі завдання, і, природно, ми перед ними ставитимемо високі посильні цілі. Де братиме участь наш "Локомотив" - розсудить час, найближчі дні. Головне, зберігши колишній сильний склад, можна буде частіше радувати наших глядачів, чим кривдити. Старший тренер команди "Локомотив" Микола Кокин був короткий:

- В основному наша молодь зараз займається по ОФП, йде учбово-тренувальний процес. З складом поки є питання. Так, Кястас Пуоджук поки знаходиться в пошуку нового зарубіжного клубу. Але він дав завірення, що якщо наш "Локомотив" буде заявлений в Російській лізі, то він обов'язково допоможе своєму клубу. Нагадаємо, що 25 серпня 2007 року Даугавпілс знов прикмет у себе етап світової серії GRAND PRIX of Latvija. Вже відомі 15 учасників з 18.

irgiz.narod.ru
gorod.lv

Категория: Польська ліга | Просмотров: 1552 | Добавил: TOFIK | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 slavko  
0
Латыши молодцы, так держать!!!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]