Пт
26.04.2024
11:46
ВХІД
Категорії
Польська ліга [116]
Міжнародні змагання [248]
Українські змагання [127]
Російська ліга [110]
Тренування [21]
Льодовий спідвей [7]
Гонщики [134]

Статистика

Всього он-лайн: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0
Пошук
Календар
«  Грудень 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів новин

Головна » 2006 » Грудень » 1 » Валерій Гордєєв: "ТУРБІНА буде чемпіоном"
11:23
Валерій Гордєєв: "ТУРБІНА буде чемпіоном"
У минулу п'ятницю на Російському Радіо в програмі "Російський спідвей" побував головний тренер СТМК ТУРБІНА Валерій Гордєєв. Він відповів на питання ведучого і телефонні дзвінки від уболівальників.

Торкнувшись змін по складу свого клубу на майбутній сезон, Валерій Дмитрович відзначив, що всі гонщики "основи" залишилися в команді. Переговори по можливих новачках ведуться відразу з декількома клубами.

На трансфер виставлені Дмитро Старостін і Артем Мінігалєєв. Але якщо другий не з'являвся в Балаково вже давно, то племінник знаменитого Михайла Старостіна - тема особлива. "У перспективного гонщика були непогані завдатки, він міг поїхати. Власне, для цього Дмитра і брали в команду. Але в СТМК ТУРБІНА йому перешкодили розкритися "позаспідвейні" обставини, зокрема, проблеми з режимом. Можливо, у Старостіна ще вийде проявити себе в іншому клубі", - сказав Валерій Гордєєв.

Балаковськіх уболівальників хвилювало питання по Дмитру Гордєєву. Прізвище сина наставника СТМК ТУРБІНА також включено в трансферний лист. За словами Валерія Гордєєва, у Дмитра є пропозиції від двох клубів - СТМК ТУРБІНА і МЕГА-ЛАДИ з Тольятті. При цьому легенда балаковського спідвею вважає, що, вступаючи на шлях великого спорту, все ж таки не слід забувати про навчання.

В даний момент гонщики команди знаходяться у відпустках. У найближчих планах СТМК ТУРБІНА - покупка нової техніки. Обов'язково пройдуть передсезонні збори. По місцю їх проведення поки, природно, ясності немає. Цілком можливо, балаковци знову відправляться на Україну. Минулого року в Рівному нашим гонщикам дуже сподобалося. Як умови, так і можливість проводити тренування в достатньому об'ємі. Плюс погодні умови, порівнянні з польськими. А якщо потрібно буде провести спаринг, то завжди можна до тієї ж Польщі з'їздити.

Для молоді клубу почнуть проводитися тренування на снігу. Перш за все це торкається мотокросу. Для хлопців групи підготовки передбачається підготувати сніжний круг для занять ледогарью.

На думку головного тренера ТУРБІНИ, в міжсезонні корисний будь-який вид зимової гоночної підготовки. Це допомагає не забути відчуття мотоцикла і поліпшити функціональний стан. У самого Валерія Дмитровича в давнину гонщиком був досвід участі як в ледогарі, так і в мотокросі.

У англійському Телфорді в 1986 році Валерій Гордєєв брав участь в традиційній гонці, що проводиться в хокейній коробці. Також взимку майже всі гонщики прославленої ТУРБІНИ займалися мотокросом. І Валерій, і його брат Володимир Гордєєви виїжджали на чемпіонат країни. Сьогоднішній наставник СТМК ТУРБІНА вигравав першість області в класах 250 і 350 куб. см.

Не в останню чергу завдяки мотокросу балаковцам довгий час не було рівних в СРСР в літньому спідвеї. ТУРБІНА добивалася високих результатів. Зараз, правда, той успіх - шість чемпіонських підряд - повторила МЕГА-ЛАДА. "Але не за горами той день коли ТУРБІНА все ж таки поверне собі чемпіонське звання", - впевнений Валерій Дмитрович.

Зайшла розмова про легіонерів балаковського клубу. Валерій Гордєєв не має претензій тільки до двох іноземних спортсменів команди зразка 2006 роки. Це поляки Гжегож Кнапп і Яцек Ремпала, які запрошуватимуться і в майбутньому. Останні дві гонки непогано від'їздив їх співвітчизник Маріуш Франкув. На три вакансії, що залишилися, можливо залучення нових іноземців (правила по легіонерах не змінилися - не більше п'яти в заявці і не більше двох в гонці). Спортсмени з-за кордону в СТМК ТУРБІНА будуть обов'язково.

Валерій Дмитрович висловив своє відношення до НЛС пропозицій, що обговорювалися на осінній нараді. Він підтримує введення комплектування складів команд по рейтингу. При такому підході сильні гонщики не концентруватимуться в одному-двох багатих клубах.

"Ті, у кого гроші, не зможуть перетворити спідвей на іграшку для багатих. Це ж нецікаво.. Дадуть, наприклад, 12 очок на команду - і будь ласка, набирай, виходячи з гонщиків і їх відповідними балами. Бери юніорів з нулем, рости, "накатуй" їх. У Швеції і Англії саме так і роблять. Тому мають дуже цікавий чемпіонат, багато захоплюючих по сюжету гонок, де все розв'язується в останніх заїздах. Це привертає уболівальника".

Наставник ТУРБІНИ не розуміє закликів розділити клуби на дві ліги. "Наша команда не така вже слабка. Якби у нас був ще один середній дорослий спортсмен, то результати могли бути абсолютно іншими у ряді гонок і в сезоні в цілому", - відзначає Валерій Гордєєв. " - А наступний рік взагалі не буде легким для лідерів".

irgiz.narod.ru

Категория: Російська ліга | Просмотров: 1515 | Добавил: TOFIK | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 slavko  
0
ТУРБІНА - чемпіон !!!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]