Чт
28.03.2024
12:14
ВХІД
Категорії
Польська ліга [116]
Міжнародні змагання [248]
Українські змагання [127]
Російська ліга [110]
Тренування [21]
Льодовий спідвей [7]
Гонщики [134]

Статистика

Всього он-лайн: 1
Гостей: 1
Зареєстрованих: 0
Пошук
Календар
«  Листопад 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів новин

Головна » 2006 » Листопад » 1 » Лист звернення вболівальників з Бидгоща до польського телебачення
15:06
Лист звернення вболівальників з Бидгоща до польського телебачення
Група вболівальників Полонії Бидгощ написала відкритий лист до директора TVP Sport - Роберта Корженьовскєго. В листі вболівальники порушили тему спідвею на телебаченні. Пропонуємо вашій увазі цей лист.
Шановний пан Роберт.
Від імені вболівальників спідвею, ми змушені в котрий раз протестувати, проти повного ігнорування вами нашого спорту на ТБ. Ми мали надію, що лист висланий на вашу адресу на початку липня дасть якісь результати. Але, як це частіше буває ми мали лише відповіді в "Тигодніку Жужловим" від Марка Облацінського - заступника керівника редакції Спортивного ТБ. Ці відповіді принесли пусті обіцянки про те, що буде збільшена кількість трансляцій з найважливіших спідвейних змагань.
Наше обурення полягає в тому, що більшість людей оплачує абонементи на канали, які повністю ігнорують наш спорт. Саме спідвей притягує на трибуни великі маси людей (по 10-15 тис.), які і є абонентами цього телебачення. Величина аудиторії - це одна сторона медалі. Друга її сторона - це результати, яких досягають польські спортсмени в цій дисципліні, це один з видів спорту в Польщі, який може похвалитися своїми досягненнями на міжнародній арені.
Ще однією з відмінностей цього виду спорту є те, що в лігових матчах беруть участь найкращі гонщики світу. Досить буде сказати, що серед 27 гонщиків, які стартували в цьогорічних етапах Гран-Прі, тільки двоє з них не виступали в польській лізі. Кожної неділі, польські вболівальники можуть спостерігати найкращих спідвеїстів планети на своїх стадіонах. Чи є щось подібне в іншому спорті в Польщі?
Феномен популярності спідвею в Польщі та відмінна організація змагань показує той факт, що керівники змагань світового рівня щороку призначають два етапа Гран-Прі в Польщі - ГП Європи у Вроцлаві та ГП Бидгощ. Крім того польські міста є організаторами Командного Кубка Світу - в минулому році. В 2007 і 2009 роках - Польща знову буде приймати фінальні етапи цих захоплюючих змагань. Можна назвати це біля 5 гучних міжнародних турнірів, які проводяться в Польщі. Чи подібна ситуація має місце в якихось інших видах спорту в Польщі?
Польське телебачення при відмові на трансляцію посилалося на можливий зрив через погодні умови, а також на тривалість змагань. З нашої точки зору - це маячня, яка була лише для відмови. Варто лише поглянути на приклад комерційного телебачення. Canal+ вже кілька років транслює SGP та SWC, а в цьому році продовжила договір, який дав їм змогу трансляцій до 2011 року. Polsat кілька років тому підписала довгостроковий договір на безпосередню трансляцію з найважливіших спідвейних змагань, які проводяться в Польщі. Intermedia Group підписала з PZM договір, з яким вони мають право на трансляції з лігових матчів, а також інших змагань, які проводяться в Польщі. Як бачимо цим компаніям підходить така справа, як трансляції, їм не перешкоджають ні погодні умови, ні тривалість змагань.
Нас дивує те, що транслює польське ТБ: Чемпіонат Польщі з легкої атлетики в Бидгощі на якому було менше кілька сот глядачів, мало того - за трансляцію таких змагань ТБ має платити не малу суму, яку вони беруть з оплати за абонементи. Що можна ще сказати, якщо 20-30 хвилинні огляди показують в такий "популярний" час, як після опівночі.
Цим листом ми хочемо домогтися того, щоб до спідвею на телебаченні ставилися так, як йому і належно, звертаючи увагу на досягнення в цьому виді спорту та на велику глядацьку аудиторію. Для обговорень різних аспектів пов'язаних з трансляціями зі змагань пропонуємо вам зустріч з представниками польських спідвейних вболівальників в підходящому для вас місці та часі.

Від імені спідвейних вболівальників з Бидгоща:
Управління "Товариство вболівальників Полонії Бидгощ"
Роберт Дембчинські (президент)
Каміль Подгурскі (віце-президент)
Анджей Матковскі (віце-президент)

sportowefakty.pl

Просмотров: 1358 | Добавил: TOFIK | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]