Пт
29.03.2024
08:37

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: МАРКУХА  
СПІДВЕЙ-ФОРУМ » СПІДВЕЙ В УКРАЇНІ » Сезон 2010 » "УЛС - 2010"
"УЛС - 2010"
TOFIKДата: Пн, 26.04.2010, 18:03 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 737
Репутація: 18
Статус: Offline

Регламент УЛС

,, Затверджено "
на засіданні Бюро ФМС України
,, "_________________ Г. Пр. № _________

РЕГЛАМЕНТ
проведення змагань командного чемпіонату України
зі спідвею (Українська Ліга Спідвею) на 2010 рік.

1. ПОРЯДОК І ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

1.1. Командний чемпіонат України зі спідвею серед клубних команд (далі УЛС) проводиться згідно з Правилами змагань з мотоциклетного спорту, затвердженого ФМСУ 06.11.2006р, Правил змагань з трекових гонок ФМСУ, Фім, Положення про чемпіонати України, а також цього Регламенту.
1.2. Чемпіонат проводиться в 2 кола, команди зустрічаються між собою вдома і в
гостях, по таблиці з 15-ти заїздів для 6-ти гонщиків у кожній команді.
За перемогу в гонці команда отримує 3 очки, за нічию-2 очки, за програш - 1 очко. Після закінчення особистих зустрічей всіх команд визначаються по дві команди, які зустрінуться між собою, у фінальних зустрічах, «вдома» і на «виїзді», відповідно за перше - друге та третє - четверте місця. Раніше набрані очки в чемпіонаті не враховуються. За неявку на змагання команді зараховується поразка з рахунком 0-75 і 0 очок у турнірну таблицю.
1.3. За підсумками 2-х кіл команди займають місця у відповідності з набраними
очками. При рівності очок у двох і більше команд враховуються результати особистих зустрічей між цими командами, потім різниця набраних очок у всіх гонках чемпіонату.
1.4. До участі в чемпіонаті допускаються команди клубів, що мають треки для
проведення змагань, або орендують їх, що відповідають правилам змагань, мають відповідне свідоцтво ФМСУ, своєчасно подали в ФМСУ заявки на участь та сплатили річний внесок. Гарева доріжка, її стан і все обладнання треку повинні відповідати вимогам правил змагань з трекових гонок. Якщо доріжка не підготовлена належним чином, то організатор змагань зобов'язаний негайно виконати всі вимоги головного судді з приведення її до ладу. При цьому організатор зобов'язаний мати необхідні для приведення в порядок доріжки машини, механізми та обладнання. Головний суддя зобов'язаний стежити за тим, щоб доріжка була підготовлена і зволожена по всій своїй площі рівномірно, і ніхто не мав переваги через стан доріжки треку. На всіх стадіонах у районі старту повинні бути встановлені годинники зі зворотним відліком 2-х хвилин і відеокамера в суддейськой кабіні. При відсутності годинника головний суддя зобов'язаний накласти штраф на клуб.
На будь-яких змагань зі спідвею безпосередньо на стадіоні має бути не менше 2 (двох) машин «Швидкої допомоги» і однієї пожежної машини МНС.
1.5. Терміни проведення змагань визначаються календарем затвердженим ФМСУ.
Переносити самостійно дати проведення змагань після остаточного затвердження календаря забороняється. У разі перенесення гонки у зв'язку з погодними умовами, нова дата призначається не пізніше 14 днів з моменту перенесення за погодженням представників команд. У разі неможливості узгодити дату перенесення протягом 7 днів, на 8-й день терміни проведення призначає ФМСУ, з урахуванням правила щодо змагання яке має відбутися не пізніше 14-ти денного терміну з дня скасованого змагання.
У разі, якщо спортсмен клубу учасника чемпіонату зайнятий у складі збірної
команди України у чемпіонаті Світу чи чемпіонаті Європи дату перенесення призначать з урахуванням безпосередньо дати змагань, за 2 дні до і 2 після офіційних змагань. Клуб - організатор зобов'язаний у даному випадку повідомити раніше призначеному на цю гонку головному судді про нову дату проведення перегонів. Клуб-організатор змагань зобов'язаний відшкодувати головному судді всі витрати, пов'язані зі зміною дати виборів.
1.6. Змагання УЛС проводяться незалежно від кількості спортсменів, зайнятих в інших змаганнях (іноземних лігах і т.д.).
1.7. Для вирішення спірних питань на місці проведення змагань створюється Журі у складі спортивного комісара-представника ФМСУ, головного судді, директора змагань, керівників команд - по 1 представнику від команди-учасниці. Протести, подані по ходу гонки через директора змагань, розглядаються головним суддею негайно і одноосібно.
1.8. Спортивні комісари направляються на змагання командного чемпіонату України на вимогу одного з клубів і з оплатою за його рахунок. Як виняток ФМСУ має право призначити на змагання командного чемпіонату України свого представника (спортивного комісара) з оплатою за рахунок клубу - організатора, не більше одного разу за спортивний сезон для кожного клубу.
1.10. Таблиця проведення змагань:
Постійні стартові номера: - господарі з 1 по 6, - гості з 7 по 12;
обов'язкові юніори - господарі 3, 6, - гості 9, 12;
запасні гонщики - господарі 5, 6, - гості 11,12;

№ з-ду Стартові номери і доріжки гонщиків
1 1Ч 7Б 2С 8Ж
2 10Б 3ч (юн) 9Ж (юн) 4С
3 11Б 2Ч 8Ж 5С
4 9Б (юн) 3К (юн) 12Ж (юн) 6С (юн)
5 3К (юн) 9Б (юн) 1С 7Ж
6 8Б 4К 10Ж 2С
7 5К 11Б 3С (юн) 9Ж (юн)
8 10Б 4К 7Ж 1С
9 2К 8Б 3С (юн) 9Ж (юн)
10 4К 10Б 5С 11Ж
11 7Б 5К 8Ж 4С
12 2К 11Б 1С 10Ж
13 9Б (юн) 1К 7Ж 3С (юн)
14 Б До Ж З
15 А до Б З Ж

Гості завжди виступають в білому та жовтому нашоломник, господарі - в
червоному і синьому.
1.11. Склад 14 і 15 заїздів формується на розсуд представника команди.
Представники команд дають головному судді свій склад на 14 і 15 заїзди
незалежно один від одного, в письмовому вигляді, і не можуть його змінити після
оголошення.
Учасники 14 заїзду не можуть брати участь в 15 заїзді і навпаки. У випадку
неможливості участі номінованого спортсмена в 14 або 15 заїзді його може замінити запасний гонщик, тобто номер 6 або 12. У 14 і 15 заїздах замість травмованого заявленого в даний заїзд гонщика, в перезаїзд може брати участь будь-який інший гонщик за призначенням тренера команди, крім раніше заявлених в 14 або 15 заїзді.
1.12. Після третього заїзду команда, яка програє 6 і більше очок, має право один раз за гонку використовувати право тактичного резерву (крім 14 і 15 заїздів), тобто заміну будь-якого дорослого гонщика команди будь-яким іншим гонщиком, або заміну юніора іншим юніором. Кожен гонщик команди має право стартувати 6 разів, плюс 1 раз в якості гонщика тактичного резерву, або «Джокера». Легіонери команди не можуть бути ні гонщиками тактичного резерву ні «Джокером». Гонщик, який бере старт в якості тактичного резерву, зобов'язаний мати нашоломник зеленого кольору.
До 14 заїзду, один раз в гонці дозволяється використовувати «Джокер» команді,
відстає від лідера на 8 і більше балів. Окуляри спортсмена виступає «Джокером» подвоюються. Представник команди повинен повідомити головному судді стартовий номер і прізвище гонщика, який виїжджає в заїзд в якості «Джокера». Гонщик, який бере старт в якості «Джокера», зобов'язаний мати нашоломник чорно-білого кольору.
У заїздах 14 і 15 використання «Джокера», не дозволяється.
1.13. Інтервал між фінішем одного заїзду та початком наступного не повинен
перевищувати 4-х хвилин, включаючи 2-х хвилинний період підготовки до старту,
крім запланованих перерв для підготовки доріжки. У разі участі спортсмена у двох поспіль заїздах йому дається додаткові 2 хв. для підготовки. Після виклику спортсменів на старт додаткові 2 хвилини не надаються.
1.14. Під час перегонів запасні юніори під номерами 6 і 12 можуть заміняти будь-якого гонщика своєї команди.
1.15. Зазначені у таблиці кольору нашоломник є обов'язковими, вони
закріплені за стартовими номерами спортсменів і не можуть мінятися між
спортсменами однієї команди. Спортсменам не дозволяється мінятися стартовими позиціями. Перед стартом нашоломник повинні бути повністю надіті на шоломи.
Якщо використовується шолом або нашоломник строкатого забарвлення - не одного кольору, дозвіл на використання повинно дати головний суддя перед змаганнями.
Запасний спортсмен зобов'язаний мати нашоломник того спортсмена, якого він замінив.

2. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ і ОФІЦІЙНІ ОСОБИ

2.1. До участі в командному чемпіонаті України допускаються спортсмени, досягли 16-ти років (за датою народження) і до 50 років (за роком народження), які мають
картку учасника змагань отриману в ФМСУ чи міжнародну ліцензію / Фім, УЕМ /, оригінал поліса про страхування життя на суму не менше 10 000 грн, зареєстровані лігою договори (контракти) з клубами і включені клубами в зареєстровану заявку на участь у чемпіонаті.
Дозаявка нових українських спортсменів дозволяється протягом всього
спортивного сезону. Перехід спортсменів після затвердження офіційної заявки не допускається.
2.2. Іноземні спортсмени (легіонери) допускаються до участі в командному чемпіонаті України на наступних умовах:
- Кожна команда має право задіяти за сезон не більше 5 (п'яти) іноземців, притому двох із них необхідно заявити разом з українськими спортсменами до 1 квітня 2010;
- Заявка на іноземного спортсмена повинна бути зареєстрована ФМСУ.
- У кожній гонці за одну команду може виступати не більше 2-х (двох) легіонерів;
- Легіонери не можуть бути обов'язковими юніорами команди;
- Легіонер може бути один спортсмен II Польської ліги без обмежень, і
спортсмен І Польської ліги, середній бал якого складав не більше 2.0 за змагання в I лізі в сезоні 2009р. Другий легіонер команди може бути спортсмен II Польської ліги без обмежень, і спортсмен І Польської ліги, середній бал якого становив понад 2.0 за змагання в I лізі і від 0 до 1.2 в Екстра лізі в сезоні 2009 року. У командних зустрічах з клубом,, ТУРБІНА, дозволяється використання третього легіонера II Польської ліги 2009р.
У разі травмування одного з двох дорослих українських лідерів команди
дозволяється участь додаткового легіонера II Польської ліги 2009р. Участь
зазначеного спортсмена дозволено до повернення заміненого.
Всі вищевказані заміни повинні вкладатися в правило, що за кількістю легіонерів для однієї команди (не більше 5 за сезон).
- Іноземні спортсмени (легіонери), допускаються до участі в командному чемпіонаті України за наявності письмового дозволу своїх національних Федерацій і міжнародних ліцензій Фім, УЕМ або національних міжнародних ліцензій.
2.3. До складу команди учасниці чемпіонату повинні входити не менше двох юніорів (Один обов'язковий основний і другий запасний) у віці не старше 21 року (за роком народження). При відсутності обов'язкових юніорів їх місця в таблиці заїздів залишаються вільними.
2.4. Клуби, що направляють команди на змагання, повинні не пізніше ніж за 3 дні (до 12.00) до гонки сповістити організаторів і ФМСУ факсом: 032 2616451 про час прибуття і оголосити склад команди із зазначенням стартових номерів 6 спортсменів, відповідно клуб організатор змагань зобов'язаний до 18.00 того ж дня надіслати свій склад команди із зазначенням стартових номерів 6 спортсменів на дані змагання. Остаточний склад команди подається в суддівську колегію не пізніше ніж за 1 годину перед початком змагань. Допускається заміна 2-х спортсменів від першої заявки, без зміни їх стартових номерів.

3. Мотоцикли учасників і ПММ

3.1. До змагань допускаються мотоцикли будь-яких фірм за умови, що їх конструкція відповідає положенням Спортивного Кодексу Фім.
3.2 У Чемпіонаті дозволяється використання покришок лише виробництва Barum (Mitas) моделей SW-16, SW-16A, SW-07, або більше нових моделей, дозволених для використання на чемпіонатах Світу та Європи.
3.3. Якщо під час або після закінчення заїзду буде виявлено участь будь-якої
гонщика на невідповідної покришці, його результати в цьому заїзді анулюються.
3.4. При використанні присадок, які збільшують потужність двигуна, спортсмен
повинен бути дискваліфікований, а його результат у всій гонці анульовано.
3.5. Мотоцикли всіх учасників чемпіонату повинні бути обладнані дефлекторами, які відповідають правилам Фім. У разі виступу в заїзді гонщика на мотоциклі без дефлектора, спортсмен виключається з прибуття і результат його анулюється. Якщо по ходу заїзду дефлектор був пошкоджений і металева його частина відірвалася результат спортсмена в цьому заїзді анулюється.
3.6. Організатори змагання забезпечують обслуговування метанолом для мотоциклів усіх учасників змагання, причому заправка всіх мотоциклів під час змагання проводиться з однієї ємності. В обов'язковому порядку клуб-організатор повинен забезпечити спортсменів приміщенням для переодягання, надати можливість користуватися туалетами і душем з теплою водою.

4. Суддівство

4.1. Головні судді призначаються ФМСУ. Суддівство змагань здійснюється місцевими суддівськими колегіями. Витрати по організації суддівства несе клуб-організатор змагань у відповідності з цим Регламентом.
4.2. Прийнято головним суддею рішення по ходу гонки є остаточним і перегляду не підлягає. Не приймаються протести на рішення головного судді, що пов'язані з конкретним епізодом у ході заїзду - в т.ч. на рішення про зупинку заїзду та дискваліфікації спортсменів.
4.3. За 5 днів до виїзду на суддівство суддя повинен попередити клуб-організатор про свій приїзд, уточнити дату перегонів, час свого приїзду. У разі неможливості виїзду на гонку можна раніше повідомити клуб-організатору змагань і ФМСУ.
4.4. Головному судді необхідно прибути на стадіон за 2 години до початку гонки і в
обов'язковому порядку зробити наступне:
- Узгодити розпорядок проведення змагання;
- Час та місце мандатної комісії;
- Технічної комісії, парад спортсменів, початок першого заїзду, підготовку доріжки.
4.5. Головний суддя відповідає за правильну організацію змагань і зобов'язаний
перевірити:
- Правильність таблиці змагань у надрукованій програмці.
- Стан треку, роботу стартовою машини, сигналізації, роботу годин (2-х хвилин);
- Перевірити за списком заявки команд на гонку.
- Перевірити ліцензії, вилучити їх і повернути тільки після закінчення гонки;
- Якщо у легіонера разова ліцензія - видалити її.
- Провести нараду і інструктаж з суддівською бригадою;
- Провести нараду з гонщиками і директором змагань;
Протест по ходу змагання подається керівником команди через директора змагань усно не пізніше початку наступного заїзду (в найближчій зміні протест оформляється письмово), або письмово не пізніше 10 хвилин після закінчення останнього заїзду.
Якщо робочий об'єм двигуна перевищує 500 см3, результати винного спортсмена в даному змаганні анулюються, і він піддається дискваліфікації терміном 12 місяців.
4.6. Організатор і головний суддя зобов'язані відразу після закінчення зустрічі
повідомити в ФМСУ результати (телеграфом або відправивши факс).
Оригінали всієї документації, переданої головним суддею організатору,
повинні їм зберігатися до закінчення сезону і підведення офіційних підсумків у
Наприкінці року

5. НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ

5.1. Команді, зайнявши в командному чемпіонаті України перше місце,
присвоюється звання "Чемпіон України» поточного року зі спідвею і вона
нагороджується Кубком і Дипломом ФМСУ. Команди, що зайняли 2 і 3 місця, нагороджуються Кубками та Дипломами ФМСУ.
5.2. Спортсмени команд нагороджуються відповідно золотими, срібними та
бронзовими медалями. На кожну команду виділяється не більше 8-ми медалей.
5.3. Тренери, механіки, інші офіційні особи команд-призерів, нагороджуються
відповідно малими золотими, срібними, бронзовими медалями - не більше 6-ти медалей на команду.
5.4. На всіх змаганнях чемпіонату і за його підсумками різні організації і приватні особи можуть встановлювати додаткові призи. Про додаткових призи та умови нагородження має бути оголошено до початку змагання.
Призи присуджуються і вручаються їх засновниками або за рішенням суддівської
колегії.




Я ВіКонтактi :)
 
СпідвеїстДата: Нд, 30.05.2010, 12:37 | Повідомлення # 2
Юніор 125
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
проведіть опитування Шхтар СКА
 
тентоДата: Чт, 10.06.2010, 08:40 | Повідомлення # 3
Чемпіон
Група: Перевірені
Повідомлень: 385
Репутація: 7
Статус: Offline
Турбина-Шахтер

СК ТУРБИНА (Балаково) - 56

1. Роман Поважный (3 3 2 3 3 3) 17
2. Денис Сайфутдинов (1 2* 2 2* И) 7+2
3. Денис Носов (2 2* 1 2* 1* 2*) 10+4
4. Андрей Кудряшов (1 М 0) 1
5. Денис Гизатуллин (3 3 3 2 2 3) 16
6. Илья Чалов (3 1* 1 0) 5+1

ШАХТЕР (Червоноград) - 36

7. Андрей Карпов (2 2 4! 3 3 П 2) 16
8. Александр Локтаев (С 0 3 3 С 2) 8
9. Владимир Тейгел (ПИ 1 0 0 0 1) 2
10. Сергей Даркин (3 1 1 0 1*) 6+1
11. Рафал Трояновски (1 1 0 1 1) 4
12.

 
СПІДВЕЙ-ФОРУМ » СПІДВЕЙ В УКРАЇНІ » Сезон 2010 » "УЛС - 2010"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: